24 órán belül, minőségi garanciával, kiszállási díj nélkül irtjuk ki az ágyi poloskát.

Poloskairtás folyamata

Poloskairtás előtt...
Segítünk a felkutatásban is!

Az ágyi poloska utáni nyomozásában segítséget adunk, megmutatjuk a tipikus ágyi poloska rejtekhelyeket.

Ha ennek ellenére nem talál egyértelmű ágyi poloska nyomot, de továbbra is gyanakszik az ágyi poloskákra, kérje szakember vizsgálatát: Az ágyi poloska felderítése kapcsán kérhet fix díjas “ágyi poloska felkutatás” szolgáltatást.

Még több információ, poloskairtás folyamata:

Az ágyi poloska kizárólagos rejtekhelye az alvó ember közvetlen környezete. A poloskairtás is pontosan ezen helyekre irányul, az ágy és két méteres környezete az elsődleges célterület. Professzionális rovarirtó koncentrátumokból keverünk egy koktélt, melyet kifújunk ezen felületekre. A poloskairtó szakember feladata, hogy alaposan és szakszerűen kezelje le hálószobát: a poloskák búvóhelyeit (rés, repedés, varrás, illesztés) és közlekedési útjait tartós hatású munkaoldattal fújja le. A hatóanyag tartós és azonnali ölőhatással is bír. A szükséges teendőkről előzetesen telefonban (előkészítés) tájékoztatjuk, majd a helyszínen az irtás utáni teendőket (takarítás tilalma) is elmondjuk.

Töltse le "poloskairtás előkészítés"anyagunkat.

Érdekes, hasznos, nyomtatható!

Poloskairtás menete:

A poloskairtó alapművelet: tartós hatású felületi permetezés

Az ágyi poloska fő búvóhelyein (ágy és környezete, falfelületek, ablakkeret stb) hidegködös kiűzéssel (légtértelítés) egészítjük ki a poloskairtó méregmezőt.

A tartós hatású poloskairtás és hidegködös kiűzés mellett az azonnali hatás érdekében egyes helyeken porozást is alkalmazunk (pl. elektromos konnektorok környéke).

Poloskairtás kiegészítő művelete problémás lakásokban: poloskairtás hidegködös légtértelítéssel

A túlzsúfolt, nehezen kezelhető helyeken a légteret telítjük: speciális kiűző oldatot fújatunk a szobába, mely kiűzi az apró zugokból is a megbúvó ágyi poloskát.
A köznyelv ezt a hidegködös kiűzést gázosításnak nevezi, valójában ez egy igen apróra porlasztott (20mikron!) vizes oldat, nem gáz. A poloska irtása valódi gázosítással lakótérben 30 éve tiltott.

A hidegködös poloskairtás nem csodaszer, sok lakásban nincs is lehetőség a műveletre. Ezzel szemben a felületi kezelés szakszerű és alapos volta adja a poloskairtás eredményességét. A poloskairtás hidegködös kiegészítése nem helyettesíti a fő poloskairtó művelet alaposságát (tartós méregmező, permetezéssel).

A hatékony poloskairtás alapja nem a hangzatos technológia (hidegköd, gázosítás), hanem az alapos és becsületes munka.

Sok esetben a lakás előkészítésén (megrendelő részéről fontos az elpakolás) illetve a poloskairtó szakember lelkiismeretességén (mennyire alaposan fújta le a poloskák búvóhelyeit) múlik a poloskairtás sikere vagy kudarca. Különleges esetekben az ágyi poloska elleni felületkezelő permetezés ULV eljárással és füstképzéssel kombinálható.

Poloskairtás után:

Tilos a kezelt felületeket takarítani! A poloskairtás után 10 napig ne aggódjunk, akkor sem ha élő poloskával találkozunk, vagy csípéseket észlelünk. Gyakori jelenség, hogy a búvóhelyéről kiűzött ágyi poloska csellengeni kezd, felhagy rejtőzködő életmódjával, bóklászik a hálószobában. A megrendelői felháborodások állandó forrása ez a jelenség, egyben a kártevőirtó cégek rémálma. A poloskairtás után felbukkanó élő ágyi poloska nem jelenti az irtás eredménytelenségét, 10 napon belül belefér. Az ágyi poloska biológiájából, továbbá az irtószerek jellegéből és hatástartósságából kalkulált időszak ez.

Az irtást követő 10. napra húzzunk egy nagy piros vonalat a naptárunkban, ugyanis a 10-21. nap közti időszak a “megtapasztalás időszaka”. Jellemzően ekkor már nem észlelhető a poloska ártalma, de bármely egyértelmű tapasztalás (élő poloska, egyértelmű szúrnyom a testen) sajnos ismétlő irtást jelent. Ebben a 10-21. napban kérjük jelezni az esetleges észlelést – ez vonatkozik az első, de az esetleges második irtás utáni időszakra is. A harmadik, nagyon ritkán szükséges poloskairtás ingyenes, ebben az időszakban bejelentve.

Poloskairtás kiegészítő művelete problémás lakásokban: poloskairtás hidegködös légtértelítéssel

Ágyi poloska ellen könnyen és gyorsan?
Ne dőljön be minden szlogennek!

 • Az ágyi poloska elleni védekezés igényli a megrendelő aktív közreműködését, leginkább a hálószoba előkészítése kapcsán. A poloskairtó szakember részéről pedig hatékony és alapos munkavégzés szükséges, enélkül nem lesz 100%-os poloskamentesség.
 • A szakmában sajnos dívik az a jelenség, hogy egyesek minden áron próbálják megfogni a laikus, de ágyi poloska problémával telefonáló ügyfelet. A hálószobának előkészítését nem mondják az érdeklődőnek (valljuk meg, nem is hangzik túl csábítóan), könnyű és gyors munkát ígérnek. Aztán a negyedik és ötödik ismétlés után, amikor a megrendelő esetleg ingerülten kérdez rá az eredménytelenség okára, jön a vállvonogatás és magyarázkodás, kibúvó keresése és a szomszédokra mutogatás, rezisztenciára való hivatkozás.
 • Ágyi poloska ellen nincs csodaszer, ne dőljön be a poloskairtó mekkmesterek ígéreteinek.

Poloskairtás ára és garanciális feltételei

 • Poloskairtás ára Budapesten fix összeg: 26.000 Ft.
 • Ezen ár maximum 2 db hálószoba irtószeres felületkezelését jelenti, egy alkalommal.
 • Az esetek döntő többségében egy kezelés elég. Azonban zsúfoltság, előkészítetlenség és/vagy erős poloska fertőzöttség esetén ismétlő kezelés szükséges lehet.
 • Légtérkezelés (füst / hidegköd) plusz költsége 5.000 Ft.
 • Második irtásra történő igényt az irtást követő 10-21. napon kell bejelenteni.
 • A lehetséges második poloskairtás után garanciát vállalunk!

Ágyi poloskák irtása diszkréten

 • Poloskairtás munkáink során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel nem koszoljuk lakását. Poloskairtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.
 • Poloskairtás diszkrét és tiszta módon történik.
Poloskairtás - Budapesten és Pest megyében

Poloskairtás legfontosabb tudnivalói, összefoglaló

Ágyi poloska irtása előtt előkészítés szükséges, a hálószobában.

Az előkészített (szabaddá tett) szoba a hatékony poloskairtás előfeltétele:

 • hozzáférés és hatékonyság szempontjából
 • az ágyi poloska visszafertőződés megakadályozása végett
 • kényes tárgyak védelme érdekében.

Legfontosabb, hogy a hálószoba zsúfoltságát szüntesse meg a poloskairtó szakember érkezése előtt. Az ágyi poloska irtása egy túlzsúfolt hálószobában szinte lehetetlen feladat! Koncentráljon az ágy 2-3 méteres környezetére. Gondoljon arra, hogy a vérszívó poloska az alvó ember közvetlen közelében a legkisebb résben és hasadékban is megbújhat. Ezen felületeket és búvóhelyeket kell tartós hatású irtószerrel kezelnünk. Azonban ha ezen helyek nem hozzáférhetőek (pl az ágy feletti polc, mely könyvekkel van telepakolva), akkor a poloskairtás valószínűleg nem lesz eredményes!

 1. Könyvet, fényképalbumot, ruhaneműt, ágyneműt nem kezelünk irtószerrel. A papír alapú vagy egyéb kényes tárgyak károsodhatnak az irtószerrel való fújás következtében, a ruhanemű fújása pedig humán toxikológiai szempontból problémás (az irtószer tartósan nem érintkezhet a pőre bőrfelülettel). Ezen okból kérjük, hogy az ágy környéki minden olyan tárgyat, mely potenciális poloska búvóhely lehet, közvetlenül poloskairtás előtt:
  1. nagyméretű és erős szemeteszsákba tegye, majd kösse le. A poloskát ezen elszeparálós módszerrel lehet a legkönnyebben kiéheztetni, elpusztítani. Nem kell kidobni semmit, az ágyi poloska 4 hónap alatt éhen pusztul szobahőmérsékleten.
   Ez idő után mindent elő lehet szedni a zsákokból, biztosan poloskamentes lesz.
  2. napi használatú, de tartósan ágy környékén tárolt ruhaneműket 60C-on kell kimosni.
   A magas hőfokon való mosás néhány perc alatt elpusztítja az ágyi poloskát.
 2. Jól előkészített hálószobában, ahol hozzáférünk a felületekhez, alapos poloskairtás végezhető. Tartós hatású rovarirtószerrel kezeljük az ágy minden rését és felületét (ágyrácsot, ágyneműtartót is). Ezen kívül a falfelületeket, polcokat, képek hátoldalát, továbbá minden egyéb ágy környéki poloska búvóhelyet.
 3. A poloskairtás során a felületeken létesített tartós poloskairtó mező eltávolítása vagy lemosása szigorúan tilos, ugyanis ezzel az irtás sikerét veszélyezteti.
 4. Amennyiben egy poloskairtást követő 10-21. napon aktív poloska jelenlétre utaló jelet észlel (poloskacsípést tapasztal vagy élő poloskát talál), a munkát meg kell ismételni.

Kérdések és válaszok a poloskairtással kapcsolatban

Nem. Ez a vérszívó rovar nem kedveli a párás, vizes helységeket, ezért a fürdőszobában és konyhában poloskairtás nem indokolt. A hálószobákban azonban nagyon alapos és körültekintő munka szükséges. Egyetlen potenciális búvóhely sem maradhat ki. A szegőlécek mögött, polcok alatt, falvédő mögött mindenhol ágyi poloska rejtőzhet. Gyakran halljuk megrendelőinktől: ” Az előző poloskairtók tíz perc alatt végeztek, az ágyat sem nyitották fel, aztán még négyszer jöttek és fújtak, de egyre több a poloska.”  Fontos tudni, hogy a szakszerű poloskairtás ideje minimum egy óra, zsúfolt lakás esetén akár három óra is. A tízperces poloskairtás biztos hogy nem kellő alapossággal történik, márpedig ennél a rejtőzködő életmódú vérszívónál a teljes kiirtás a cél, ezt pedig alapos -időnként pepecsnek és túlbiztosítottnak tűnő- rovarirtás biztosítja. 

Gázosítással történő poloskairtásra lakóházban nincs lehetőség. A poloskairtás fő és alapművelete a tartós hatású felületi permetezés. Ennek alapossága és szakszerűsége határozza meg főleg a poloskairtás sikerét. Azonban, ha a körülmények megkövetelik (zsúfoltság, erős fertőzöttség) a poloskairtás során alkalmazott felületi permetezést speciális technológiák egészítik ki, az azonnali rovarmentes állapot elérése érdekében. Ilyen technológia lehet a hidegködös légtértelítéses kiűzés és füstképzés, melyeket a köznyelv előszeretettel hív gázosításnak.

Előzetesen általában semmi, a poloskairtás során azonban okozunk némi kellemetlenséget az ágy és bútorok mozgatása miatt.

Valóban van egy enyhe szaga a rovarirtás során felhasznált szereknek, de csak munkavégzés közben. A felületeken történő száradást követően teljesen szagtalan, veszélytelen. Azonban az érzékeny egyének légútjait a poloska irtása közben légtérbe jutó oldószer szaga izgathatja, ezért asztmásoknak a lakást javasolt 1 órára elhagyni.

Szakszerű munkavégzés esetén a felületkezelő irtószereink melegvérű szervezetekre nem ártalmasak, minden poloskairtó szerünk OTH engedéllyel rendelkezik.

Nem szabad letakarítani, főleg nem vizes-nedves anyaggal, ugyanis ekkor az irtószer aktív hatása elvész. A poloskairtás felületkezelő szerei folt nélkül száradnak, néhány hét múlva lebomlanak.Az ágyi poloska ellen kezelt részekről ha eltávolítja, az irtás sikerét veszélyezteti.

Néhány órára elhagyni a lakást különleges esetekben lehet szükség. Például füstképzéssel vagy hidegköddel történő poloskairtás esetén, illetve az apró, egy légterű lakásoknál. Mivel a poloskairtás csak a hálószobákra korlátozódik, ezért a lakás többi helyiségét általában nem kell elhagyni.